Verborgen gebrek aan woning: wat heb je aan een rechtsbijstandverzekering?

5 november 2018

Uncategorized

Verborgen gebrek aan woning: wat heb je aan een rechtsbijstandverzekering?

De woningmarkt lijkt weer een beetje te herstellen. Er worden meer woningen gekocht en verkocht. Misschien neem jij ook de stap om een huis te kopen. Dan kan het gebeuren dat je er na de koop achter komt dat er iets mankeert aan de woning. Door dat mankement kunnen de kosten flink oplopen. Dan is het fijn als je kan worden geholpen door iemand die verstand heeft van jouw rechten en plichten in de situatie.
Wat zijn verborgen gebreken?

Verborgen gebreken zijn gebreken die je pas na de koop van het huis ontdekt. Het moet wel gaan om een gebrek dat je tijdens de koop niet had kunnen ontdekken. De verkoper moet jou alles vertellen over het huis wat je moet weten. Ontdek je daarna iets wat je niet kon weten? Dan is er sprake van een verborgen gebrek. En dat wil je op een goede manier oplossen.
Rechtsbijstandverzekering bij een verborgen gebrek

Als je wilt dat het verborgen gebrek wordt verholpen, moet je aankloppen bij de verkoper. Dan is het natuurlijk fijn als je precies weet waar je recht op hebt. Heb je een rechtsbijstandverzekering? Dan kun je daar vaak een beroep op doen. Een jurist van de verzekeraar kan je adviseren en helpen om de verkoper aan te spreken op zijn plichten. Veel rechtsbijstandverzekeringen werken met rubrieken waaruit je kunt kiezen als je de verzekering afsluit. Zo kun je precies verzekeren wat je nodig hebt. Wil je een conflict over verborgen gebreken meeverzekeren? Kies bij het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering dan voor de dekking wonen.


Join the Discussion