Overlijden

Iedereen verzekert zijn auto en zijn woning. Logisch, dat zijn immers kostbare bezittingen. Maar wat als het lot u onverwachts treft: een dodelijk (verkeers)ongeval, een hartaanval, een ongeneeslijke ziekte, …

Wat dan voor wie achterblijft? Hebt u al eens gedacht aan de financiële zekerheid van uw allerdierbaarste nabestaanden als u er niet meer bent? Met een Overlijdensverzekering kunt u alvast met een gerust gemoed volop van uw leven genieten.

Tijdelijke Overlijdensverzekering

Zullen de studies van uw kinderen nog gefinancierd kunnen worden als uw gezin het zonder u en uw inkomen moet stellen? Of hebt u nog heel wat kosten die een zware financiële last leggen op uw gezin? Bescherm dan uw nabestaanden bij uw vroegtijdig overlijden door een Tijdelijke Overlijdensverzekering.

Financiële bescherming

U beschermt uw nabestaanden voor het geval u overlijdt vóór een bepaald tijdstip (de contractdatum). De verzekering zorgt er immers voor dat aan de door u aangeduide begunstigde een vooraf vastgesteld bedrag wordt uitgekeerd indien u vroegtijdig zou overlijden.

Schuldsaldoverzekering

De Schuldsaldoverzekering zorgt ervoor dat de lening gedeeltelijk of volledig (afhankelijk van de door u gekozen formule) wordt terugbetaald wanneer u vroegtijdig zou overlijden. Met een aanvullende verzekering Arbeidsongeschiktheid bent u er zeker van dat ook in geval van arbeidsongeschiktheid (minimaal 25 %) de lening wordt terugbetaald. Bovendien bezorgt de premie voor de Schuldsaldoverzekering u een belastingvoordeel.

Premie

Een gezonde levenswijze is belangrijk. Voor mensen die aan actieve preventie doen, voorziet Baloise Insurance daarom een beloning met een tarief dat:

  • afhankelijk is van een aantal objectief meetbare gezondheidscriteria
  • extra gunstig is voor mensen die aandacht besteden aan een gezonde levensstijl.